Booijink Veevoeders

 

BOOIJINK Veevoeders BV is een toonaangevend en modern familiebedrijf in de mengvoederbranche en is in 2000 ontstaan door een fusie van Booijink Luttenberg en Booijink Raalte. Dit was in de tijd van de BSE-crisis toen er sprake was dat het verboden werd om vismeel te verwerken in een fabriek waar rundveevoeders geproduceerd werden. Aangezien zowel Booijink Raalte als Booijink Luttenberg de voordelen zagen van vismeelverwerking voor de varkensklanten was een fusie op dat moment een kleine stap.

In die tijd is ook de slogan ontstaan: Groot genoeg om te kunnen concurreren en klein genoeg om u te kennen. Zowel Booijink Raalte en Booijink Luttenberg waren “kleine” mengvoerbedrijven die dicht bij hun klanten probeerden te staan. Door de fusie kon Booijink veevoeders echter ook de schaalvoordelen van een middelgroot mengvoerbedrijf realiseren. Dit zat hem in meer specifieke grondstoffen opnemen voor de rundveefabriek in Luttenberg en de specifieke grondstoffen voor de varkensfabriek in Raalte. Dit leidde weer tot een sterke autonome groei en de verkiezing van viermaal achtereen 'Het beste Advies bedrijf van Nederland' tot dat de Award ermee stopte. 

Directie

De directie bestaat uit Paul Booijink en Giel Booijink, twee achterneven die van jongs af aan al meehelpen op het bedrijf. De directie kan omschreven worden als een gedreven en innovatieve directie met een grote passie voor de mengvoederbranche. Samen streven ze dagelijks naar de beste kwaliteit voor u als veehouder en voor uw dieren.

De directie heeft graag korte lijnen en een persoonlijke benadering met u als klant. Wij geloven dan ook dat dit een toegevoegde waarde is voor de kwaliteit die wij nastreven. Hier sluit onze slogan mooi op aan 'Groot genoeg om te concurreren, klein genoeg om u te kennen'.

Giel Booijink

Giel is opgegroeit op de productielocatie in Raalte. Sinds 2000 is hij, door de fusie van Booijink Raalte en Booijink Luttenberg, onderdeel van het bedrijf Booijink veevoeders geworden. In 2005 heeft Giel de aandelen van zijn vader Gerard Booijink overgenomen en is hij een van de directeuren van Booijink. 

Giel is met name verantwoordelijk voor inkoop en het personeel en daarnaast de productielocaties Raalte/Rijssen.

Het doel van Giel is om met de beste kwaliteit het verschil te maken voor u en uw dieren, om zo Booijink veevoeders op de kaart te kunnen blijven zetten; nu en in de toekomst, nationaal en internationaal.

Paul Booijink

Ook Paul is van jongs af aan werkzaam bij Booijink. Na zijn studie bedrijfs- en consumentenwetenschappen aan de universiteit van Wageningen heeft Paul de vakken veevoeding gevolgd, om vervolgens als directeur aan de slag te kunnen gaan. 

Paul is voornamelijk verantwoordelijk voor de verkoop en financiën en daarnaast de productielocatie Luttenberg/Rijssen. 

Samen met betrokken en kundige werknemers wil Paul dagelijks het verschil maken bij u op het erf. Hierbij wordt de kwaliteit zo hoog mogelijk in het vaandel genomen. Doordat zowel Paul als Giel zowel vroeger als nu meegewerkt hebben en dus alle aspecten van het bedrijf kennen, kunnen zij deze kwaliteit extra goed waarborgen.

 

Giel Booijink                         
BooijinkVeevoeders
Paul Booijink                   
BooijinkVeevoeders
Zoon van Gerard Booijink   Zoon van Jan Booijink