Booijink Veevoeders als beste gewaardeerd als adviseur in de veehouderij

Veehouders zijn het meest tevreden over de diensten en adviezen van voerleverancier Booijink Veevoeders in Raalte. Dat blijkt uit een grootschalig marktonderzoek naar de klanttevredenheid van veehouders over hun adviesbedrijven. Drieduizend veehouders beoordeelden hun veevoerleverancier, dierenarts, bank, accountant en verzekeringsmaatschappij op hun prestaties. Het klanttevredenheidsonderzoek werd uitgevoerd door marktonderzoeksbureau AgriDirect en V-focus.

Net als in 2008, werden ook dit jaar de prestaties van in totaal 40 adviesbedrijven voor de veehouderij met elkaar vergeleken. Booijink Veevoeders kreeg van zijn klanten gemiddeld een 8,2 als waardering voor zijn kennis, service, prijs/kwaliteit-verhouding en resultaat. De gemiddelde score van de 40 bedrijven bedraagt een 7,4. Booijink Veevoeders is gevestigd in Raalte en heeft daarnaast nog twee productielocaties in Luttenberg en Rijssen. Het bedrijf levert veevoerders in Oost-Nederland en in de Duitse grensstreek. De jaaromzet bedraagt 44 miljoen euro.

Het bedrijf werd opgericht in 1900 door grootvader Booijink. Zijn zoons begonnen later eigen bedrijven op verschillende locaties in de regio. De inmiddels achterkleinkinderen voegden de bedrijven in het jaar 2000 weer samen tot één familiebedrijf.

Onder de categorie algemene adviesorganisaties was de hoogste waardering voor PPP-Agro Advies. Van de accountantsorganisaties kreeg De Jong&Laan het hoogste rapportcijfer, bij de agrarische verzekeraars scoorde Univé het hoogst en bij de banken hadden de ondervraagde veehouders de meeste waardering voor Friesland Bank. De Jong&Laan, Univé en Friesland Bank voerden ook in 2008 de lijst van AgriDirect en V-focus aan. PPP-Agro Advies was dit jaar voor het eerst opgenomen in het onderzoek.

bron: V-Focus, 21/09/09

Overige nieuwsberichten