Booijink Veevoeders streeft naar herbouw fabriek in Luttenberg

Na de hevige brand op 26 juni in onze fabriek in Luttenberg, blikken wij vol vertrouwen vooruit naar de herstart van onze fabriek. Op dit moment zijn wij in gesprek met onze verzekeraar over de precieze omvang van de schade. Dat luistert nauw en kost veel tijd. De verwachting is dat de balans aan het eind van deze maand kan worden opgemaakt. 

De experts van de verzekeraar doen geen verder onderzoek naar de brand. Zij beamen dat alles heeft gewerkt zoals het heeft moeten werken. De machines waren in goede technische staat en er was zeker geen sprake van menselijke fouten. 

Ons streven is dat de fabriek in Luttenberg wordt voortgezet en dat wij daar weer kunnen draaien als voorheen. 'Booijink' en Luttenberg zijn voor ons toch onlosmakelijk met elkaar verbonden.  Daar liggen de wortels en vanuit daar is er vier generaties lang hard gewerkt en gebouwd om te kunnen maken wat 'Booijink' nu is. Wij zijn over de voortzetting van de fabriek in Luttenberg positief gestemd al beseffen wij ook dat het nu nog te vroeg is om deze keus definitief te kunnen maken. 

De klant flexibiliteit bieden  in levering van onze producten  is een waarde die wij als bedrijf hoog in het vaandel hebben staan. Helaas is dit door de ontstane situatie moeilijker realiseerbaar. Wij willen u daarom vragen om tijdig uw bestellingen aan ons door te geven.  Dit geeft ons de mogelijkheid alles zo goed mogelijk te organiseren. Zo kunnen we de producten op de juiste tijd en  met de kwaliteit zoals u dat van ons gewend bent leveren.

Als directie willen wij de brandweer complimenteren omdat zij de situatie goed hebben ingeschat en uitermate adequaat hebben gehandeld. In hun handelswijze hielden zij rekening met alle mogelijke gevaren en hebben zij getracht de gevolgschade aan de gehele fabriek te minimaliseren. Door deze professionele aanpak is ons een nog grotere schade ons bespaard gebleven. Bij deze willen wij hen hartelijk danken voor hun aanpak en inzet.

Via deze weg willen we ook graag onze collega mengvoederbedrijven bedanken voor hun medewerking en het snel kunnen onderbrengen van de productie. Zo ook een woord van dank aan onze leveranciers en onze klanten voor hun steun en begrip. Dat doet ons goed. Daarnaast gaat er een zeer grote pluim naar onze medewerkers. Hun grote inzet en flexibiliteit  geeft ons extra vertrouwen dat we de komende periode goed door zullen komen.

Zodra er meer informatie bekend is, zullen wij dit met u delen. 

Mede namens de familie en onze medewerkers, 

Paul Booijink

Giel Booijink

Overige nieuwsberichten