Nevedi brengt lespakket, spreekbeurt en animatiefilm uit: ‘Wat eten boerderijdieren?’

Nevedi wil scholieren bijbrengen dat ze iedere dag te maken hebben met boerderijdieren en wat deze dieren eten. Producenten van diervoeders zetten zich tegelijkertijd dagelijks in voor veilig en lekker eten. De boodschap van het lespakket, de spreekbeurt en het animatiefilmpje is: ‘Wat eten boerderijdieren?’. Met onder meer dit lesmateriaal gaat Nevedi op verzoek van haar leden meer bekendheid geven aan de maatschappelijke en economische betekenis van de branche.

Veilig en lekker eten, dat willen we allemaal. Dat geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren. In het lespakket laten we in ongeveer 1,5 uur zien wat dieren op de boerderij in Nederland eten, waar dit eten (voer) vandaan komt en de link tussen wat wij en wat dieren eten.

Downloads

Het gratis lespakket en de tips voor een spreekbeurt zijn gratis te downloaden op de website van Nevedi. Het lespakket bevat een script voor de (gast)docent, een werkboekje en een presentatie. Het animatiefilmpje is hieronder te vinden en op het YouTube-kanaal van Nevedi.

Overige nieuwsberichten