Warm weer op komst!

 

Vanaf komende week wordt er weer erg warm weer voorspeld. Vooral de combinatie van een hoge temperatuur en luchtvochtigheid kan zeer snel zorgen voor hittestress. Neem daarom tijdig voorzorgsmaatregelen om productiedaling en gezondheidsklachten bij uw vee te voorkomen!


Zorg bij uw koeien dat de watervoorziening in orde is. Dat betekend voldoende, schoon en vers drinkwater. Regel daarnaast voldoende verkoeling in de stal. Daarnaast helpt het bijvoeren van Natriumbicarbonaat (200 gram), Booijink Buffermix (200 gram) of Rupromin Balance (100 - 150 gr/ koe/ dag) om een pens pH daling te voorkomen. Zorg ook voor een goede energievoorziening met gemakkelijk verteerbare koolhydraten.

Daarnaast is het van groot belang om te zorgen voor voldoende vers en smakelijk voer. Door het warme weer en broeigevoelige kuilen zien we onderweg veel broei aan het voerhek. Dit hoeft nog niet te betekenen dat de kuil al broeit, maar door het mengen van de verschillende producten en de hogere temperatuur kan dit wel resulteren in broei aan het voerhek. Wanneer dit het geval is kan er broeiremmer worden toegevoegd, dosering van de broeiremmer is 1,5 liter per ton gemengd voer. Broeiremmer is te verkrijgen in zowel klein als groot verpakking.

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

 

Booijink Veevoeders

Overige nieuwsberichten