Biggen

Het is alom bekend dat we niet bezig zijn met een verantwoorde en gezonde voeding, als we onze kinderen alleen maar zoetigheden geven. Dit geldt ook voor onze biggen. Booijink heeft een biggenvoerprogramma ontwikkeld dat er op gericht is de big te trainen, maar ook om het voer goed te verteren in de zoogfase en in de opfokfase. Het Booijink biggenvoer is dus niet alleen gericht op de verwennerij van de biggen, maar zorgt ook voor een gezonde groei in de opfok.

Jonge biggen maken tijdens de eerste dagen na het spenen één van de moeilijkste momenten in hun leven door. De big schakelt over van zeugenmelk naar droogvoer. Deze overgang verloopt vaak zeer moeizaam, mede door de speenstress die dan ontstaat. In deze periode moeten we er alles aan doen om te voorkomen dat de big een energietekort krijgt. Bij een energietekort krijgt de big het namelijk koud, daardoor krijgen de darmen minder bloed en minder zuurstof, waardoor het darmoppervlak afsterft. Dit afsterven moet voorkomen worden, omdat alleen dan de vertering en opname van voedingsstoffen in stand blijven en om ervoor te zorgen dat er weinig ziektekiemen het dier binnen kunnen treden. Het energietekort kan voorkomen worden door de big zo snel mogelijk aan het eten te krijgen.

Om bovenstaande te realiseren en om een gezonde, hoge groei van uw biggen te behalen heeft Booijink een uitgebreid programma biggenvoeders:

Tevens heeft Booijink Veevoeders een speciaal voeder in zijn assortiment voor oornecrose! Met toeval tot stand gekomen, maar het werkt!