Zeugen

De voeding van de zeug is enorm belangrijk, omdat hiermee de basis gelegd wordt voor de biggen van de toekomst. Dit houdt in dat niet alleen het voeren in de kraamstal belangrijk is, maar ook de voeding van de zeugen in de dracht, in de dekstal en in de opfok. Hiervoor hebben wij een aantal voeders in ons programma die gekenmerkt worden door smakelijke en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen.

Hierbij is de aansluiting van de diverse voeders op elkaar erg belangrijk. Dat wil zeggen dat het grondstoffenpatroon van de drachtvoeders overeen moet komen met de grondstoffen die in de lactovoeders voorkomen. Alleen dit garandeert een perfecte overschakeling voor het werpen, waardoor de zeugen na het werpen makkelijk voer opnemen.

Uiteraard zijn rondom de geboorte nog een aantal andere zaken belangrijk. Zo houden wij in onze optimalisaties rekening met de zogenaamde anion – kation balans (AKB). Dit zorgt ervoor dat de melkgift makkelijk op gang komt en dat de geboortes vlot verlopen. Ook is hierdoor het risico op baarmoeder- en uierontsteking veel kleiner. Hierdoor worden hoge speengewichten bereikt.

De inzet van de voeders wordt speciaal op uw bedrijf afgestemd. We hebben daarvoor de verschillende voeders in ons programma. Deze kunt u vinden in de zeugenvoerfolder. Uiteraard produceren we voor specifieke bedrijfssituaties ook voeders op maat. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.